Skattekort 2023

Vi minner om at skattekort for 2023 skrives ut på grunnlag av siste kjente skatteoppgjør, det vil si inntektsåret 2021. Dersom du måtte bestille deg skattekort i 2022, må du også gjøre det for 2023. Dette gjøres enklest elektronisk via skatteetaten.no.

Har du frikort og har flere arbeidsgivere som skal utbetale lønn og feriepenger, må frikortet deles på hver av disse. Deler du ikke frikortbeløpet, får den første arbeidsgiveren som henter skattekortet tildelt 100% av fribeløpet. Ev. andre arbeidsgivere som skal hente frikortet får da kr. 0 i beløp og du blir trukket 50% skatt.

Har du tabellkort og flere arbeidsgivere, bør du gi beskjed om de er hovedarbeidsgiver (der du tjener mest), eller om de er biarbeidsgiver. Hovedarbeidsgiver skal trekke skatt etter tabell, mens andre arbeidsgivere skal trekke skatt i prosent. Du kan også søke om prosentkort for å unngå feil i skattetrekket. I utgangspunktet får alle som har flere arbeidsgivere over tid utstedt prosentkort, men Skatteetatens beregninger er basert på siste kjente skatteoppgjør så det kan ta noe tid før dette fanges opp.

For de som har mottatt elektronisk skattekort er det også lurt å gå inn på Altinn og se på skattetrekksmelding – informasjon om skattekortet 2023. Sjekk om forventet inntekt, fradrag, formue og gjeld stemmer med forventet beløp for 2023. Det er enkelt å endre skattekortet elektronisk via link i skattetrekksmeldingen.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle