En grå bil

Firmabilbeskatning – forenklet regelverk for varebiler kl. 2

Det forenklede regelverket (unntak fra standardregelen) gjelder varebiler kl. 2 og lette lastebiler (under 7.501 kg) – biler som er mindre egnet til privat bruk.
Man kan velge mellom sjablongmetoden eller individuell verdsetting (krav om tjenstlig behov).

Sjablongmetoden (standardmodell med bunnfradrag): Bygger på standardregelen med utgangspunkt i listepris, med et bunnfradrag på 50% (bunnfradraget kan maks utgjøre kr. 150.000). For biler som er eldre enn 3 år settes listeprisen til 75%, før den reduseres med bunnfradraget. Grunnlaget for skattepliktig fordel beregnes deretter etter de gjeldende satsene for firmabil (30% av de første kr. 329.600 og deretter 20% av det overskytende).

Individuell verdsettelse: Kjøring må dokumenteres med elektronisk kjørebok. Differansen mellom totalt antall kjørte kilometer og dokumentert yrkeskjøring anses som privat bruk. Den private bruken skattlegges etter en fast sats pr. km, for 2022 kr. 3,40.

Sporadisk bruk – unntak fra beskatning: Ingen fordelsbeskatning ved sporadisk bruk inntil 10 kalenderdager og maks kjørelengde 1.000 km pr. år. Dersom ett av vilkårene overskrides, kommer ikke unntaksregelen til anvendelse.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle